DSM-G600, DNS-3xx and NSA-220 Hack Forum

Unfortunately no one can be told what fun_plug is - you have to see it for yourself.

You are not logged in.

#1 2015-02-02 21:35:41

DaDzzzz
Member
Registered: 2015-02-02
Posts: 6

Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Hi all,

I'm a new Alt-f user.
I just finished to copy all my data on my NAS, and I tried to install lighthttp + php.
the web server works fine, but I no longer have acces to the web admin of alt-f.
I'm guessing 2 web servers are running at the same time, on for the web admin and lighhttp and they are in conflic.

Some pages of the web admin are still available like status, but most of them are not.
I set lighhtp to launch on boot, so a hard rebbot will not solve my problem, I guess....

Any clue to find a solution?
Thanks in adavce for your help

DaDzzzz

Offline

 

#2 2015-02-03 21:04:24

FunFiler
Member
Registered: 2010-05-23
Posts: 577

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Can you telnet in and disable the web server and fix the port conflict? Any other connection method available to you? Rename or move/delete some files? I don't run alt-f but it sure looks like both programs are trying to use the same port and the second one to load should fail.


3 * (DNS-323 with 2 * 2TB) = 12TB Running FW v1.08 & FFP v0.5
Useful Links: Transmission, Transmission Remote, Automatic

Offline

 

#3 2015-02-03 21:48:48

DaDzzzz
Member
Registered: 2015-02-02
Posts: 6

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Hi Funfiler,

Yes I can telnet or SSH my nas. To be honest I'm not very experimented, but I connect ok.
I tried "lighttpd stop", " kil lighttpd", but I get e error message :

"No configuration available. Try using -f option."

I've got the same one when I try any action on lighttpd.

Offline

 

#4 2015-02-05 12:35:28

Mijzelf
Member / Developer
Registered: 2008-07-05
Posts: 709

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

What does 'netstat -lp' give?

Offline

 

#5 2015-02-05 13:40:24

DaDzzzz
Member
Registered: 2015-02-02
Posts: 6

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

It give me that :

netstat: invalid option -- i
BusyBox v1.20.2 (2014-06-23 17:53:26 WEST) multi-call binary.

Usage: netstat [-ral] [-tuwx] [-enp]

Display networking information

        -r      Routing table
        -a      All sockets
        -l      Listening sockets
                Else: connected sockets
        -t      TCP sockets
        -u      UDP sockets
        -w      Raw sockets
        -x      Unix sockets
                Else: all socket types
        -e      Other/more information
        -n      Don't resolve names
        -p      Show PID/program name for sockets


Since my last post, I succed to stop lighttpd with the commande "rclighttpd stop", but I didn't have any access tothe ALT-F web admin.
I also installed SQL or SQlite before the end of the access, I  don't recall, may be it's related? I didn't find the commande to stop it, yet.

Offline

 

#6 2015-02-07 16:43:06

Mijzelf
Member / Developer
Registered: 2008-07-05
Posts: 709

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Sometimes a copy&paste helps. The argument was a lowercase L, not an i.


DaDzzzz wrote:

Since my last post, I succed to stop lighttpd with the commande "rclighttpd stop", but I didn't have any access tothe ALT-F web admin.

The webinterface won't automagically restart when the process occupying port 80 stops.
You can try a 'rclighttpd disable', followed by a reboot. Of course you can also start the webinterface manually, after stopping lighttpd manually, if you know how.

Offline

 

#7 2015-02-07 17:20:48

DaDzzzz
Member
Registered: 2015-02-02
Posts: 6

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Thanks Mijezlf,

I disable lighttpd but after a reboot I still can't access the web admin interface. I verified and lighttpd is stopped after the reboot (I tried rclighttpd -status).
So i'ts may be slqlite3 or sql. how could I prevent it too boot?

Or how could I reset the firmaware to default with SSH?

Last edited by DaDzzzz (2015-02-07 17:23:34)

Offline

 

#8 2015-02-07 18:27:25

DaDzzzz
Member
Registered: 2015-02-02
Posts: 6

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Really weird thing, the web admin is accessible via Chrome!
no acces throught firefox (it worked when I installed ALT-F), but not anymore....

Offline

 

#9 2015-02-07 19:36:21

FunFiler
Member
Registered: 2010-05-23
Posts: 577

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Check to see if the "webs" process is running.


3 * (DNS-323 with 2 * 2TB) = 12TB Running FW v1.08 & FFP v0.5
Useful Links: Transmission, Transmission Remote, Automatic

Offline

 

#10 2015-02-07 19:46:02

DaDzzzz
Member
Registered: 2015-02-02
Posts: 6

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

Where do I can see that?

Offline

 

#11 2015-02-08 02:43:10

FunFiler
Member
Registered: 2010-05-23
Posts: 577

Re: Alt-f web admin not accessible after install of lighttp

ps -ef | grep webs


3 * (DNS-323 with 2 * 2TB) = 12TB Running FW v1.08 & FFP v0.5
Useful Links: Transmission, Transmission Remote, Automatic

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2010 PunBB